FIA Avrupa Ralli Güvenlik Semineri

Şub 06
2014
_ TOSFED tarafından FIA Institute ile ortaklaşa düzenlenen “FIA European Rally Safety Seminar” (FIA Avrupa Ralli Güvenlik Semineri), 24-26 Ocak tarihleri arasında Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye hariç Avrupa’dan 17 ülkeden federasyon başkanı ve sportif üst düzey yöneticileri ile Türkiye’den organizatör kulüp başkanlarının katıldığı etkinlik, 24 Ocak Cuma günü başladı. Eğitim seminerinin ilk gününde; TOSFED Başkanı Metin Çeker’in 2014 projeleri ve hedeflerini paylaştığı sunum ile başladı. Daha sonra konuşmacı olarak sırasıyla TOSFED Başkan Vekili Dr. Sinan Kılıç, sporcu Berkay Besler, sporcu Mehmet Besler, TOSFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Medya Sözcüsü Ömer Erdem, Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, organizatör ve sporcu Volkan Işık, yarış otomobili üreticisi Avitaş Motorsport adına Halid Avdagiç, 9 Eylül Üniversitesi adına Gözde Döven ve 2013 FIA Best Official Plaketi alan Üst Düzey Görevli Zafer Eski yer aldılar.

Otomobil sporlarında güvenlik konularının işlendiği seminerin ikinci gününde; Jacques Berger ve Jaces Bartos, Rallilerde güvenlik Uwe Schmidt 2014 kural değişiklikleri ve güvenlik ekipmanları, Jordi Parro Gözlemcilerin çalışma prensipleri, Jan Regner Basılı malzemelerin hazırlanması, Dr.Cem Boneval Rallilerde medikal ve Mehmet Tamer Teknik kontrol konularında katılımcılara bilgiler aktardılar.

Seminerin son günü olan 26 Ocak Pazar, offroad ve ralli organizatör kulüp yöneticileri ile sportif üst düzey yöneticilere; görevli ve sporcuların güvenliği, risk yönetimi, yarışma direktörün rolü, spor komiserlerin rolü, gözlemcilerin rolü konularında teorik ve uygulamalı örneklerle eğitim verildi.