TOSFED Ralli Kupası’nda Büyük Çekişme

May 05
2013
_ Tosfed Ralli Kupası'nda ilk 3 özel etap sonunda kategori 1'de Melih Tarhan/Gürbüz Karel, kategori 2'de Yiğit Timur/Efe Ersoy, kategori 3'de Hakan Ertarman/Yunus Emre Bol ve kategori 4'de de Yüksel Özgür/Selin Özgür ekipleri lider durumda...

 

TOSFED RALLİ KUPASI / İlk 3 özel etap sonu pilot yorumları...

 

YİĞİT TİMUR : İlk etapta mantıklı bir tempoda hata yapmadan rakiplerimizin süratini görmeye çalıştık. İkinci etapta çok riske etmeden lastiklerimizi kollayarak gittik fakat ufak bir spinle zaman kaybettik. Üçüncü etapta pozisyonumuzu ve lastiklerimizi koruyarak servise geldik.

 

ALPER AKGÜN : Birinci ve üçüncü etaplarda rakibimizin aracının gücüne yetişemedik. İkinci etabın iniş olmasının avantajı ile biraz farkı kapatsak da halen Kategori 1’de ikinci sıradayız. Yerimizi korumaya çalışacağız.

 

HAKAN ERTARMAN : İlk loop güzel geçti, kategori 3’de lideriz. Yüksek rakımda oksijen azlığından dolayı aracımızın performansı düştü. İkinci etapta yer yer yola çok fazla mıcır çıkmıştı, son etap da oldukça güzeldi.

 

İLHAN MUTLUAY : İlk etapta yeni otomobilimize alışmaya çalıştık. İkinci etapta frenlerimizi test ettikten sonra tempomuzu arttırdık. Üçüncü etapta herşeyden emin olduktan sonra tempomuzu arttırmaya başladık.

 

YÜKSEL ÖZGÜR : İlk etap güzeldi, ikinci etapta daha temkinli gittik, üçüncü etapta da spin atarak zaman kaybettik. Son etap bizim için şanssız bir etaptı ama kategori 4’de lider durumdayız…

 

ORÇUN NURAL : İlk etaptan itibaren aracımızda motor problemi yaşıyoruz. Bu sorun nedeni ile özellikle çıkış bölümlerde çok zaman kaybediyoruz. Sadece finişe gelerek puan almayı hedefliyoruz.

 

SERHAN TÜRKKAN : Yeni co-pilotumla birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Organizasyon çok başarılı devam ediyor. İkinci etapta önümüzdeki ekibi yakaladık bu biraz zaman kaybetmemize neden oldu. Amacımız temkinli giderek ilk 3’de yer almak.

 

MURAT GÜRAY : Etaplar çok güzel. TOSFED Kupası’nda çok iyi bir rekabet var, dereceler birbirine çok yakın. Üçüncü etabın başında yol dışına çıktık, arka dingilimiz eğildi. Ama yola dönmeyi başardık ve temkinli bir tempoda finişe gelmeyi istiyoruz.