Dijital Atatürk Kupası 19 Mayıs’ta

May 07
2020
_ Covid-19 pandemisi nedeniyle tüm branşlarda olduğu gibi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu da etkinlik takvimine ara vermek zorunda kaldı. Ancak TOSFED, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “evde kal hareketsiz kalma” çağrılarını da destekleyen dijital şampiyonalarla otomobil sporu faaliyetlerine dijital ortamda devam ediyor.

Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) ve Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını, 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 19:19’da başlayacak Atatürk Kupası Dijital Rallikros Yarışı ile kutlamaya hazırlanıyor.

Dirt Rally 2.0 ortamında hem PC hem de PS4 platformlarında Norveç-Hell pistinde koşulacak olan yarışın kayıtları 14 Mayıs’a kadar devam edecek.

Atatürk Kupası Dijital Rallikros Yarışı Kurallar

1-Eleme ve final yarışlarına gerçek isimle katılım zorunludur.
İsim değiştirmek için: Oyun ana menüsü > Options & Extras > Profile
2-Bir takıma üyeyseniz isminizin sonunda belirtebilirsiniz. (Örn: Kerem Deveci - ESOK Team)
3-Turnuva PC platformunda 40, PS4 platformunda 40 olmak üzere 80 kişiyle sınırlıdır. Sınırın aşılması durumunda kura dışında kalan katılımcılar yedek yarışmacı olarak katılım sağlayacaktır.
4-Eleme grupları kura yöntemiyle oluşturulacaktır. Yarışmacılar grup değiştirme talebinde bulunamaz.
5-Yedek yarışmacılar, asil yarışmacıların katılamaması durumunda sıra ile gruplara yerleştirilecektir.
6-Eleme gruplarının yarışları 17.05.2020 Pazar günü yapılacaktır. Gruplar ve yarış saatleri kayıt listesinin tamamlanmasını takiben açıklanacaktır.
7-Eleme yarışları 5'li grid düzeni şeklinde olacaktır. Daha sonra final yarışlarında 4'lü düzene geçilecektir. Her yarışta ilk iki sırayı alan yarışmacılar bir üst tura çıkma hakkı kazanacaktır.
8-Eleme gruplarından çıkan isimlerin belirlenmesini takiben 19.05.2020 tarihinde çeyrek final, yarı final ve final yarışları yapılacaktır.
9-Eleme yarışlarından önce asil&yedek tüm yarışmacıların belirlenen saatte Discord üzerinden yapılacak Briefing'e katılımları zorunludur. Brifinge katılmayan yarışmacılar diskalifiye olmuş sayılacaktır.
10-Eleme yarışlarının sonunda final yarışlarına çıkan isimler ESOK instagram sayfamızdan ve Discord kanalımızdan duyurulacaktır.
11-Eleme veya final yarışlarında, yarış saatinde oyuna katılamayan veya bağlantı problemi yaşayan yarışmacılar diskalifiye olmuş sayılacaktır.
12-Yarışmacıların itiraz talebiyle beraber görüntü kaydı sunması zorunludur. Görüntü kaydı olmayan itirazlar geçersiz sayılacaktır.
13-Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü, kurallarda değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Değişiklik durumunda bilgilendirme yapacaktır.
14-Küfür, hakaret, sportmenliğe aykırı hareket, bilerek kazaya sebebiyet vermek vb. davranışlar diskalifiye ve ban sebebi olabilir.
15-Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü, gösteri yarışları için katılımcıları seçme hakkını gizli tutar.

Kayıt Formu: https://forms.gle/9PcYoVjFk1cyveVUA

Discord Kanalı : https://discord.com/invite/exVWDDW

Yayın Linki: https://twitch.tv/esok26