Buğra Banaz Avrupa Şampiyonası’nda Lider

Ağu 07
2017
_ Avrupa Ralli Şampiyonası’nın beşinci yarışı 04-05 Ağustos tarihlerinde Polonya’nın Rzeszow şehrinde gerçekleşti.

 

38 ekibin katılımı ile 619.91 kilometrelik asfalt parkurda koşulan Rzeszow Rallisi’nde ülkemizi Castrol Ford Team Türkiye adına Fiesta R5 ile Murat Bostancı-Onur Vatansever ve Fiesta R2T ile Buğra Banaz-Burak Erdener temsil ettiler.

 

27 ekibin finişe ulaşabildiği zorlu ralli sonunda Murat Bostancı genel klasmanda 14. sırada finişe ulaşırken, Buğra Banaz da genel klasmanda 21. ve ERC3 klasmanında da 5. sırada yer aldı.

 

Bu sonuçların ardından Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Takımlar Şampiyonası’nda 127 puanla liderliğini sürdürürken, Buğra Banaz-Burak Erdener ekibi de Avrupa Ralli Şampiyonası ERC3 kategorisinde ilk sıradaki yerlerini korudular.

 

Yarıştan sonra konuşan Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı; “Avrupa Ralli Şampiyonası’nın en zor yarışlarından birini daha bitirmeyi başardık. 37 takımın mücadele ettiği bu şampiyonanın bitmesine 3 yarış kaldı ve liderliğimiz bu yarış sonrasında da devam ediyor. Şampiyonluk kupasını Türkiye’ye getirmeyi çok istiyoruz. Ayrıca genç sürücümüz Buğra Banaz’ın da önden çekişli araçlar kategorisindeki liderliği de bizi çok mutlu ediyor, onun da bu sınıfı kazanması için elimizden geleni yapacağız.” açıklamasını yaptı.

 

Avrupa Ralli Takımlar Şampiyonası Puan Durumu
1. Castrol Ford Team Türkiye - Türkiye - 127
2. Opel Junior Team - Almanya - 83
3. Lotos Rally Team - Polonya - 78
4. Sports Racing Technologies - Letonya - 62
5. Peugeot Rally Academy - İspanya - 51

 

Avrupa Ralli Şampiyonası ERC3 Puan Durumu
1 Buğra BANAZ - Türkiye - 91
2 Chris INGRAM - İngiltere - 81
3 Jari HUTTUNEN - Finlandiya - 73
4 Umitcan OZDEMIR - Türkiye - 67
5 Aleks ZAWADA - Polonya - 60